ФЕСТИВАЛЪТ ТАЗИ ГОДИНА

ФОРТИСИМО ФЕСТ 2019 “МУЗИКА ПОД ЗВЕЗДИТЕ” ОТНОВО ТРЪГВА НА ТУРНЕ


Този септември Фортисимо фест тръгва на турне с три изключителни концерта. Очаквайте ни във Враца на 8 септември, Oткрита сцена пред Общината, в Габрово на 10 септември, площад “Възраждане”и в Разград на 12 септември, площад “Ларго”.

Откритите сцени на Фортисимо фест са с вход свободен и всяка година събират хиляди зрители, които преоткриват класическата музика представена им по нетрадиционен начин, направена близка, достъпна, привлекателна и интересна.

За първа година водещ на два от концертите, във Враца и Разград, ще бъде Герасим Георгиев- Геро. А Михаела Филева, Дони, Георги Андреев, Братя Зайранови са само част от солистите в концертите. Водещи на концерта в Габрово са Ана Пападопулу и Юлиан Вергов.

Два филхармонични оркестъра, Врачанска симфониета и Разградска филхармония, ще свирят златна българска класика, български фолклор, музика от българско и световно кино под диригентската палка на маестро Максим Ешкенази.

“За мен Фортисимо фест е едно от най- смислените неща, които съм правил за България!”, казва за фестивала маестро Ешкенази, който за пореден път ще пропътува хиляди километри, за да се срещне с родната ни публика.

МИСИЯТА НА ФОРТИСИМО ФЕСТ


Вече повече от 10 години братята Максим и Хари Ешкенази популяризират класическата музика в България с програмата си Фортисимо фест. Всичко започва през 2010 година, когато на площада пред Народен театър “Иван Вазов” в София се събират над пет хиляди души, за да чуят класическа музика на открито. Веско Ешкенази, Георги Андреев, Светлин Русев, Мартин и Александър Зайранови, Михаела Маринова, Михаела Филева, Хор ”Ваня Монева”, Невена Пейкова, Печенката са само една част от звездите, които са участвали през годините във фестивала.


ЗАЩО ГО ПРАВИМ?


За класическата музика са изписани толкова неща, че едва ли има какво да се добави. Но това, за което е създаден фестивалът на Максим и Хари Ешкенази е да може тя да достигне до колкото се може повече хора в България.

Не е необходимо да сте специалист, за да си подарите една музикална нощна разходка, при това безплатно.

Организатори: Фондация “Триола Квинтола” и Фондация “Америка за България”..


08.09.2019 г., 20:00 ч., Враца, Открита сцена пред Община Враца
10.09.2019 г., 20:30 ч., Габрово, площад “Възраждане”
12.09.2019 г., 20:00 ч., Разград, площад “Ларго”

ВРАЦА, Открита сцена пред Община Враца

ГАБРОВО, площад “Възраждане”

РАЗГРАД, площад Ларго