Грешка
  • Грешка при зареждането на XML файла
  • http://www.fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml
  • XML: failed to load external entity "http://www.fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml"

С музика от детски филми ще завърши нашият сезон VII. 

На 19 май от 11:30 часа Софийската филхармония, под диригентската палка на маестро Найден Тодоров, ще изпълни подбрани музикални бисери от любими детски филми и пиеси от целия свят, както и наши родни.

Както във всеки концерт на музикалнообразователната програма и този път децата ще научат любопитни факти от света на музиката.

Но най- вече ще посветим този концерт на забавлението!

 

 

Да разкажеш историята на Шехерезада с музика би било успешно начинаниесамо ако умееш да разказваш приказкиА кой друг освен Фортисимо Фамилиязаедно с музикантите от Софийска филхармониябиха могли подобре да разкажат тази мистична история.

 

След детските и тийнейджърски образователни концерти идва ред и на Фортисимо Академия (24 март, неделя, 19 часа), в която влизат всички навършили 16 години и нагоре, а приемът е лесен, с билет.

Още от четвъртата година на своето съществуване Фортисимо Фамилия създава и своята Фортисимо Академия. И този сезон тя представя Рапсодия в синьоПортрет на ДжГершуин.

 

Трагична любовна история, превърнала се в битка между доброто и злото, заради убийствена ревност или просто “Отело”!

Надпреварата дали музиката или думите действат по- завладяващо ще бъде на 17 февруари от 19:00 часа!

В месеца на любовта качваме на творческия ринг в зала “България” отбора на Деян Донков и Радина Кърджилова, защитаващ словото, срещу този на Михаела Филева и Валери Турманов, които ще отвърнат на удара с невероятните си гласове, за да защитят музиката.

 

Посвещаваме концерта си "Приказка за Крали Марко" на българските класици. 

Концертите ни продължават през януари. “Крали Марко”, #Отело, “Пролетно тайнство”, “Шехерезада” са само част от новите заглавия за годината в поредицата. 

На 27януари, неделя от 11:30 часа програмата ще срещне своята публика с творчеството на най- значимите български композитори.

Софийската филхармония ще свири произведения на Панчо Владигеров,Марин ГолеминовЛюбомир Пипков и другипод диригентската палка намаестро Павел Златаров.

 

В новия ни проект ще избягаме надалеч от класическите детски приказки, чак до страната на изгряващото слънце, за да потънем в света на аниме манга.  Гостува ни маестро Шунго Морияма и ни запознава с музиката на аниме културата, в която нерядко цели сюжети преминават само на фона на внушителна музика.

Начало на концерта 19:00 часа, 2 декемвринеделя!

 

Със съдействието на

В партньорство със

Основен спонсор

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Yellow Green Blue Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction