Грешка
  • Грешка при зареждането на XML файла
  • http://www.fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml
  • XML: failed to load external entity "http://www.fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml"

Зорница Христова- писател на детски книги

Зорница Христова е родена в Добрич. Учила е английска филология в София и Оксфорд. Ние я познаваме като писател на детска литература, преводач на художествена литература и съосновател на издателство "Точица".

 Нейни книги са “Вкусна география", "Градска география", "Сладоледена реторика", "Ваканция в Средните векове", "Блок № 4", "Кратки приказки за досънуване", "Когато искам да мълча”, част от тях са издавани в Беларус, Русия, Украйна и Молдова. Двукратен носител на наградата "Христо Г. Данов" (заедно със съавторите си), Зорница Христова за нас е един весел и много забавен човек. А тя споделя за себе си, че в нея живее едно много бъбриво дете. 

Тя направи страхотен подарък за всички почитатели на Фортисимо Фамилия като написа вълшебна приказка за триангел и концертен орган, както само тя може.

Благодарим й от сърце, защото за нас, от Фортисимо Фамилия, както знаем и за нея е важно да правим разбираеми и достъпни за децата книгите и музиката. Това е нашата обща кауза! А тя е важна за децата днес, повече отколкото за родители.

Със съдействието на

В партньорство със

Основен спонсор

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Yellow Green Blue Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction