Грешка
  • Грешка при зареждането на XML файла
  • http://www.fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml
  • XML: failed to load external entity "http://www.fortissimo.bg/family/templates/sj_teen/templateDetails.xml"

Фортисимо Фамилия с награда в конкурса #ВМУЗЕЯСМЕ

Фортисимо Фамилия получи награда за най-добро партньорство за сътрудничеството си със Софийската филхаромния в конкурса #ВМУЗЕЯСМЕ, организиран от фондация "Америка за България".

 

По 5 хил. лв. ще получат три проекта, които превърнаха музеи, библиотеки и читалища в притегателни места за деца и техните семейства. Победителите в конкурса #ВМУЗЕЯСМЕ, организиран от фондация "Америка за България", бяха избрани сред 40 предложения, а надпреварата беше в три категории:
Регионалният исторически музей в Кюстендил победи в категория "Най-добра работа с деца" с проекта "Музейна работилница за деца".
Националният политехнически музей – София, спечели наградата в категорията "Най-добра работа със семейства" за проекта "Семейна събота в музея".
В категорията "Най-добро партньорство" първата награда спечели фондация "Изиарт".
Наградите бяха връчени от председателя на журито Милена Дамянова, а останалите му членове бяха зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов, директорът на Българския дарителски форум Красимира Величкова и журналистът Симеон Колев.
Част от най-важните критерии за избор на победителите в отделните категории бяха: креативност, насърчаване на любопитството у децата и стимулиране на тяхното въображение, добро управление и план за устойчиво развитие, посещаемост и прием в общността, както и принос за местния и национален културен туризъм и образование.
Заради голямата конкуренция журито определи и четири поощрителни награди – в категорията "Най-добра работа със семейства" градската библиотека "Паисий Хилендарски" в Асенвград получи поощрителна награда за проекта "Работилница за родители – да пораснем заедно". Две са поощрителните награди в категория "Най-добра работа с деца" – за зоологическата градина – София с проекта "Образователни дейности за деца в Зоологическата градина – София" и за проекта на регионален исторически музей – Варна, "Ваканция в музея". В категорията "Най-добро партньорство" за фондация "ХХ-Триола Квинтола" (проект "Фортисимо Фамилия" и сътрудничеството със Софийската филхармония).

Снимка и текс: dnevnik.bg

Със съдействието на

В партньорство със

Основен спонсор

Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Yellow Green Blue Purple

Body

Background Color
Text Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction